top of page


Kültürler Arası Diyalog


Crossroads, bu yıl dokuuncusu düzenlenen, amacı dünyada kültürlerin buluşmasına aracılık etmek ve buna bağlı olarak tüm sinema sevenlerin ve filmcilerin, ‘Kültürler Arası Diyalog' temalı kısa filmlerini beyaz perdeye taşımalarını hedefleyen bir kısa film yarışması ve festivalidir. Festival kapsamında; seminerler, paneller, söyleşiler ile film gösterimleri ve atölyeler bulunmaktadır. Yarışma bölümünde ise "Kültürler Arası Diyalog" temalı kurmaca, canlandırma, belgesel ve deneysel türündeki kısa filmler yarışmakta ve yönetmenleri çeşitli ödüllerle desteklenmektedir.

Bu festival Junior Chamber International'a bağlı , kar amacı olmayan, Birleşmiş Milletler ve aralarında Council of Europe'un ve Euro Chambers'ın da bulunduğu diğer dernekler tarafından kardeş organizasyon olarak kabul edilmiş olan ‘Genç Liderler ve Girişimciler Derneği İstanbul Şubesi'nin bir projesidir.  JCI, 1910 yılında kurulmuş olup, 115 ülkede örgütlenerek 200,000'i aşkın aktif üyeye sahip dünyanın en büyük 3. sivil toplum örgütüdür.

JCI İstanbul Crossroads Uluslararası Kısa Film Yarışması ve Festivali, TC Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından da ülkemizin tanıtımına katkıda bulunduğu kabul edilmiş bir festival olarak JCI 2007 Dünya Kongresinde "Dünyanın En Başarılı Halkla İlişkiler Programı" ve "Avrupa'nın En Başarılı Yayını" seçilmiştir.



2014 başvuru koşulları için burayı tıklayınız.









 

CROSSROADS 9. ULUSLARARASI KISA FİLM FESTİVALİ AFİŞİ

INOVAKTIF | Tüm Hakları Saklıdır. 

Kültürler arası diyalog temalı Crossroads Film Festivali için yeni bir kimlik oluşturuldu. Kimliği ve afişi tasarlarken ana konsept olarak, EL teması seçildi. Her biri farklı kültürleri simgeleyen eller kültürler arası diyaloga vurgu yapmaktadır. Ellerin kol kısımlarına doğru oluşturulan film şeritleri ise kültürel farklılıkları, sentezleri ve ortak paydaları ifade etmek için tasarlandı. Her elin simgelediği farklı renkler temsil ettiği kültürlerin yaşanmışlıkları, tarihsel süreci, hayata bakış açısı, moderniteyi, dilsel yapıları,sanatı, göçü v.b. algıları aktarmak için kullanıldı. Farklı renkler ile afiş üzerinde birçok kültüre dikkat çekmeye çalışıldı ve kolların film şeridi halinde olması da her kültürün anlatacağı oldukça fazla hikayesinin olduğu izlenimini sağladı.


 

Birbirinden güzel renkli eller temalı kısa film festivaline sizde renginizi seçerek katılım gösterin ve rengarenk kısa filmlerin keyfini çıkartın...

bottom of page